kurssit

Joutsentanssi-festivaali järjestää lapsille ja nuorille kaksi avointa, esitykseen tähtäävää kurssia. Myös festivaalin off-ohjelmistossa on tarjolla kursseja. Tältä sivulta löydät koko kurssitarjontamme.

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä.


KARNEVAALI

— Lasten tanssileiri


3.6. - 6.6.2019 klo 9 - 15 (6 tuntia/päivä, sisältää ruokatunnin)

Kurssin ohjaajat: Joonas Palsio ja Ida Teeri

Kurssimaksu: 88 €, early bird -hinta 80 € (ennen 3.5. ilmoittautuneille)

Sisaralennus perheen toisesta osallistujasta -10 €

Alakouluikäisille lapsille suunnattu iloinen tanssileiri yhdistää nykytanssia ja parkouria. Nykytanssiosuus painottaa vahvasti improvisaatiota ja osallistujien itse työpajoissa luomia liikesarjoja. Parkourissa keskitytään tavanomaisesti yksilölliseen liikkeeseen, mutta tällä leirillä parkourataan yhdessä opetellen ja Kuhmon kaupungin eri ympäristöissä seikkaillen. Työpajoissa tärkeää on osallistujien välisen kontaktin vahvistaminen, luottamus ja yhteinen tekeminen.

Leiri päättyy torstaina karnevaalikulkueeseen ja lapset osallistuvat myös perjantain loppunäytökseen Kuhmo-talolla. Leirille osallistuakseen ei tarvitse olla aikaisempaa tanssi- tai parkourtaustaa. Tervetuloa kaikentasoiset tanssijat temppuilemaan, taiteilemaan ja pitämään hauskaa!

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä:

joutsentanssifestival@gmail.com tai 044 3790 494 / Senni

Ilmoittautuessa anna seuraavat tiedot: osallistujan nimi, ikä, aiempi tanssitausta, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.


KESÄyön UNELMA

— Nuorten hiphop-työpaja

4.6. - 8.6.2019 klo 10 - 16 (6 tuntia/päivä, sisältää ruokatunnin)

Kurssin ohjaaja: Julian Owusu

Kurssimaksu: 98 €, early bird -hinta 90 € (ennen 3.5. ilmoittautuneille)

Sisaralennus perheen toisesta osallistujasta -10 €

Joutsentanssi-festivaalin nuorten työpajassa sukelletaan Shakespearen klassikkoon ja herätetään Kesäyön unelma henkiin käyttäen katutanssin liikekieltä ja elementtejä ja soveltaen niitä tarinaan. Työpajassa harjoitellaan hiphop-tanssia eri muodoissa ja rakennetaan yhdessä koreografiaa esitettäväksi puutarhassa valoisassa Suomen kesäyössä.

Nuorten esitys on päätös koko viikon huikealle festivaalille. Tervetuloa kaiken ikäiset ja kaikentasoiset tanssijat oppimaan, luomaan ja pitämään hauskaa!

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä:

joutsentanssifestival@gmail.com tai 044 3790 494 / Senni

Ilmoittautuessa anna seuraavat tiedot: osallistujan nimi, ikä, aiempi tanssitausta, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.


off-ohjelmisto / kurssit

Kurssit ovat avoimia kaikentasoisille osallistujille eikä aiempaa tanssitaustaa vaadita.

LIIKE MAISEMISSA

6.6. - 8.6.2019 klo 10 - 16 (yht. 18 h)

Kurssin ohjaaja: Annika Sarvela

Kurssimaksu: 120 €, early bird -hinta 110 € (ennen 17.5. ilmoittautuneille)

Tällä kolmipäiväisellä kurssilla viisi elementtiä eli maa, vesi, tuli, ilma ja tila toimivat liikkeen ja luovan prosessin inspiraation lähteinä. Elementtien kautta tutkimme erilaisia tapoja liikkua myös ulkotilassa ja sitä miten tutkimusmatka kehon sisäiseen maisemaan herättää ja herkistää kehon ympärillä olevan maiseman aistimiseen. Elementit toimivat ihmisiä ja ympäristöä yhdistävänä voimana, syventävät luontosuhdetta ja itsetuntemusta.

Työskentely tapahtuu liikkeen, tanssin, tietoisen läsnäolon, mielikuvien ja kosketuksen avulla, jokaisen yksilöllisistä lähtökohdista käsin. Lopuksi yhdistämme elementit yhdeksi ulkotilassa tapahtuvaksi liikerituaaliksi.

Kurssin ohjaajan esittely:

Annika Sarvelalle on tärkeää tuoda ilo liikkuvasta kehosta ja luovuudesta osaksi erilaisten ihmisten arkea. Hän on tehnyt yhteisötanssi- ja improvisaatioprojekteja jo 1980-luvulta lähtien. Sarvela on valmistunut vuonna 1990 Naropa Institutesta tanssi- ja liiketerapian painotuksella sekä vuonna 1992 Arnhemin (Hollanti) teatterikorkeakoulun tanssi ja koreografia -ohjelmasta. Vuonna 2000 hän suoritti tanssin pedagogisen diplomin Teatterikorkeakoulussa.

Somaattiset menetelmät  (jooga, joogaterapia, shindo ja autenttinen/kehityksellinen liike), ovat olleet tärkeä osa Sarvelan kehollista tutkimusmatkaa ja hän työskentelee myös laajasti tanssin ja kehotietoisuusmenetelmien opettajana. Monimuotoisen opetustyön lisäksi Annika toimii tanssijana Todellinen Kollektiivi -ryhmässä.

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä:

joutsentanssifestival@gmail.com tai 044 3790 494 / Senni

Ilmoittautuessa anna seuraavat tiedot: osallistujan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.


LÖYDÄ OMA LIIKKEESI

3.6. - 4.6.2019 klo 10 - 16 (yht. 12 h)

Kurssin ohjaaja: Sonja Pakalén

Kurssimaksu: 90 €, early bird -hinta 85 € (ennen 17.5. ilmoittautuneille)

Kurssin aiheina on oman liikkeen löytäminen ja itseilmaisu, uskallus ja heittäytyminen. Kahden päivän aikana tutkimme liikkeen ja ilmaisun eri muotoja. Teemme niin liikettä, kuin ilmaisu- ja ääniharjoituksia. Keskitymme osallistujien henkilökohtaisiin tarpeisiin kehollisen tasapainon etsinnässä, etsimme rajoja venyttäviä ilmaisun lajeja sekä tapoja löytää itsestään yllättäviä itseilmaisun keinoja. Päivien päätteeksi tutustumme kehon syvempiin kerroksiin TRE-harjoituksen avulla. Tervetuloa heittäytymään!

TRE-menetelmästä:

TRE-stressinpoisto eli TRE® (Tension, Stress & Trauma Releasing Exercices) on harjoitesarja, joka rentouttaa, aktivoi ja mobilisoi stressin ja traumaattisten kokemusten jännittämiä lihaksia. Harjoitus käynnistää lihasten vapinana tai tärinänä alkavan luonnollisen palautumismekanismin. TRE sopii omatoimisen kehonhuollon ja rentoutumisen välineeksi. Menetelmää käytetään mm. urheiluvalmennukseen, taiteellisen työn fasilitoimiseen, työstressin helpottamiseen (esim. opettajat, terveydenhoitohenkilökunta, sosiaalityöntekijät), päihdekuntoutukseen ja sotaveteraanien traumaperäisen stressihäiriön hoitoon.

Kurssin ohjaajan esittely:

Sonja Pakalén on kajaanilainen pitkän linjan esittävän taiteen tekijä, joka on työskennellyt 23 vuoden ajan tanssija-koreografina, ohjaajana, näyttelijänä sekä tanssinopettajana. Hän on työskennellyt Routa-ryhmässä (perustajajäsen), Kajaanin Kaupunginteatterissa, Kajaani Dance -tanssikoulussa, Vaara-kollektiivissa sekä lukuisissa lyhyemmissä projekteissa. Pakalén on työskennellyt kiinnityksellä Tanssiteatteri Minimissä Kuopiossa sekä vieraillut Jyväskylän, Kuopion ja Lahden kaupunginteattereissa.

Pakalén käyttää työssään useampaa taiteen osa-aluetta: liikettä, tekstiä, musiikkia ja kuvataiteita. Työssään tanssi-ja taidekasvattajana hän pyrkii monipuoliseen ilmaisuun, ihmisen ja taiteen laajempaan ymmärtämiseen sekä raja-aitojen kaatamiseen. Sonjan näkökulma tanssitaiteeseen on vahvasti sisältölähtöinen ja laajaa yleisöä osallistava. Myös vuorovaikutuksen ja hyvinvoinnin näkökulma korostuvat hänen työskentelyssään. Pakalén käyttää työssään myös kehoterapeuttisia menetelmiä ja hän on laillistettu TRE-ohjaaja.

Pakalén on palkittu työstään Suomen Tanssioppilaitosten liiton Vuoden tanssikasvattaja palkinnolla 2016, Kajaanin Kaupungin Kulttuuripalkinnolla 2003 sekä useilla koreografisilla tunnustuksilla kansallisista tanssin katselmuksista.

Ilmoittautumiset 24.5. mennessä:

joutsentanssifestival@gmail.com tai 044 3790 494 / Senni

Ilmoittautuessa anna seuraavat tiedot: osallistujan nimi, puhelinnumero, sähköpostiosoite ja postiosoite.

JOUTSENTANSSI-TARJOUS!

Osallistu molemmille kursseille (Liike maisemissa ja Löydä oma liikkeesi) alennettuun hintaan 180€ tai 160€ early bird -hinta (ennen 17.5. ilmoittautuneille).

DSC_0074.jpg