Piritta Mäntyjärvi

Piritta Mäntyjärvi

Afrotanssi -kurssi ma 30.7.2018

Afrikassa tanssi yhdistää ihmiset ja elämän eri vaiheet vahvemmin kuin mitkään muut sanat tai traditiot. Se on universaalia kieltä, sielun puhetta toiselle sielulle. Lämpimästi tervetuloa mukaan afrotanssin työpajaan luomaan yhteistä tilaa ja kommunikoimaan oman kehon ja ehkä syvemmänkin osasi kanssa rummun rytmissä. Aikaisempaa tanssitaitoa tai kenkiä et tarvitse. Vahvaa, juurevaa, isoa ja repivääkin liikettä luvassa. Avataan ja lämmitetään kehoa. Rakennetaan yhteinen tanssi juuri tälle heimolle niiden teemojen ympärille mitä meissä liikkuu. Lopussa annetaan myös rauhoittumiselle, venytyksille ja rentoutumiselle aikaa. Tunneilla liikutaan oman jaksamisen ja rajoitusten mukaan, ilman pakkoa ja puskemista. Tarjolla on kaksi eripituista afroworkshoppia.

Kurssi (1) on klo 11.00 - 13.30, hinta 25 €
Kurssi (2) on klo 16.30 - 18.00 hintaan 15 €

Ennakkoilmoittautumiset ilontaika@gmail.com, viimeistään 22.7. mennessä.
Kurssien minimiosallistujamäärä 10 ihmistä. Kurssit pidetään Tuupalan kivikoulun salissa, tai sään salliessa ehdottomasti ulkona (paikka ilmoitetaan osallistujille lähempänä). 

Afrotanssin rytmeihin osallistujat johdattaa Piritta Mäntyjärvi, äiti ja nainen, luonnollisen elämäntavan, alkukantaisuuden, ydinihmisyyden ja vaistonvaraisen elämän, rakkauden puolestapuhuja. Hänellä on pitkä kokemus erilaisten ryhmien ohjaamisesta paitsi afron, myös mm. joogan ja kehonhuollon puolella. Piritta kertookin: ”Rakastan tutkia elämää ja sen ilmiöitä, ihmisiä ja sielunsyvyyksiä. Liike on ollut mukana tavalla tai toisella aina, pieni ja kömpelö, kaunis ja hienovarainen, suuri ja vahva. En hae hakemalla täydellisyyttä tavassani olla ja elää, ohjata ja liikuttaa muita, ainoastaan tämän hetken suomaa tilaa, tunnetta ja mahdollisuuksia, avoinna virtaavalle energialle. Lämpimästi toivotan tervetulleeksi yhteisen energian ja liikkeen - millaisen ikinä - äärelle. Kohtaamisiin.”

 

Sivistymättömät ma 30.7. - to 2.8. 2018

Sivistymättömät_promo.jpg

Sivistymättömät tutkii modernin ihmisen kehollista suhdetta ympäristöönsä. Palaamme neljälle raajalle, aktivoimme aistit, kohtaamme urbaanin primitiivisesti. Kurssilla sovelletaan parkourin ja liikeilmaisun menetelmiä sekä käsitellään estetiikkaa ja kehollisuuden filosofiaa. Loppuvaiheessa kurssin ideoita ja tunnelmia taltioidaan valokuviksi, joista koostetaan näyttely festivaalikansan nähtäville.

ILMOITTAUTUMINEN 27.7.2018 mennessä: maria(at)joutsentanssi.fi tai 0400 750326

ma 18:00-20:30 (Tuupalan koulun piha)
ke 13:00-15:30
to 13:00-15:30
yht 7,5 h/ 25 €/osallistuja

Ikäsuositus 15+
Oma kamera ke & to suositeltava (muutoin yhteiskäyttöä)

Joonas Palsio on kuhmolaislähtöinen teatteri-ilmaisun ohjaaja. Hän työskentelee tällä hetkellä Turun Parkour Akatemialla ja suhtautuu monenlaisiin peleihin varsin intohimoisesti. Joonaksen suosikkikäsitteisiin kuuluvat solidaarisuus sekä mielikuvitus.